Prirodna kozmetika, Prirodna lepota
Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka.
Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela na ovaj sajt, saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela, i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja, bez saglasnosti uprave sajta.

You are here: ApatinOstaloPolitikaTopic: Izgubljeni Kosmet :(
Idi na dno stranice
Pages: [1] 2
Izgubljeni Kosmet :(
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Izgubljeni Kosmet :(
« on: July 30, 2010, 10:27:47 pm »

Kako dalje? Šta nam je  činiti? KiM je naš i dalje zna se,dok ih mio ne priznamo oni nisu NIŠTA, ali ipak kako dalje? Kako kad tamo počnu sad da "legalno" proteruju narod sa severa? Kako bez vojske ih braniti? Tući ćemo se?S čim,motikama protiv "nevidljivih"? S Šutanovcem,Tadićem,Nikolićem,Jovanovićem,Krkobabićem,Dačićem,Palmom? Sve ista bagra  .Stvarno smo lud narod kad nas ovakvi predstavljaju i prevode nas žedne preko vode svo vreme.
Da se vratim pitanju malo sam se zaneo 
Šta mislite kako dalje?S kojim argumentima?Kako???!!!Nisam pametan.

• Apatiners
  • Global Moderator
  • Hero Member
  •  
  • View Profile
Re: Izgubljeni Kosmet :(
« Reply #1 on: July 31, 2010, 10:09:57 am »

Kako dalje....Pa lepo ignorisati tu bagru koju pominjes...Ne osvrtati se u nikojem kontekstu na ikog od njih....Bojkotovati sve sto ima veze sa politikom i politicarima... Na svakom koraku se truditi da prijateljima, rodbini, roditeljima, deci otvoris oci kolika su gamad i da ih vise ne slusaju...da im ne daju glasove, da se vise ne delimo prema njima...

Istovremeno se okrenuti stvarima koje su u tvojoj moci, postoje ljudi i organizacije koje iskreno bez ikakve koristi brinu i pomazu nase dole na Kosovu u skladu sa mogucnostima pomoci ih...
Evo ovde ima broj jedne narodne kuhinje 1033
http://www.narodnekuhinjekim.com/narodne-kuhinje

Svakako mozes poslati s vremena na vreme sms i nekome obezbediti obrok... Rasiris tu pricu...Objasnis ljudima da ne glasaju za farmu i velikog brata jer time od svojih tesko zaradjenih para kupuju gorive za Mitrovicevu jahtu, dok dole na Kosovu deca nemaju sta da jedu...
Druga stvar posecivati dole nase svetinje i ulivati nadu ljudima da ih se nismo odrekli....
E onda kad nas dosta dosta bude tako razmisljalo, svest naroda ce doci na visi nivo, pa nam mozda i Srbija bude jaca. Kad nam Srbija bude jaca, mozda ekonomskim putem povrati odredjen uticaj na Kosmetu...gde ima ekonomskog uticaja ima i politickog...Polako vracati ljude dole.
To je jedini nacin i on podrazumeva decenije, a mozda i citav vekove posvecenosti i istrajnosti....Mnogi misle da je to nemoguce, ali sta da kazemo za nase dedove koji su se radjali i umirali pod turcima pa je opet posle 500 godina doslo do situacije da budemo slobodni....

UKLJUCI MOZAK!!!
  • omiljeni
  • Hero Member
  • DR
  •  
  • View Profile
« Reply #2 on: July 31, 2010, 12:45:25 pm »

Jedna stvar je tu dosta zanimljiva. Bar meni.
Vec 11 godina slusamo o toj rezoluciji 1244...
Najpre ju je Slobo hvalio kako je ta rezolucija garant teritorijalnog integriteta i kapitulacija protivnicke strane.
Pa DOS sa Nebojsom Covicem, pa narodnjaci sa Slobicom Samardzicem, pa zuti sa Jeremicem, pa nezavisni strucnjaci, pa analiticari, pa laici, pa nema ko sve ne...

A onda pre par dana onaj Japanac u Hagu rece da to bas i nije tako i da u toj rezoluciji ne pise nista sto sprecava nezavisnost Kosova.
Verovatno je to veoma komplikovano pitanje i za najstrucnije ljude cim su te sudije glasale i nisu bile jednoglasne, ali opet...

Ja sam duduk za pravna pitanja i nisam citao rezoluciju...samo sam 11 godina slusao o njoj slusao jednu pricu i onda cujem skroz drugu.
Stvarno zanimljivo...

....Bojkotovati sve sto ima veze sa politikom i politicarima... Na svakom koraku se truditi da prijateljima, rodbini, roditeljima, deci otvoris oci kolika su gamad i da ih vise ne slusaju...da im ne daju glasove...

Solidna ideja, nema sta...samo da sam ja neki politicar opusteno bih ti isfinansirao tu tvoju kampanju. Ti nagovoris 95% ljudi da bojkotuje, a ja mojih 5% da izadju na izbore i eto meni novog mandata.

U plastu sena najvaznija je prokleta igla! Sve ostalo je hrana za magarce.
  • Apatiners
  • Global Moderator
  • Hero Member
  •  
  • View Profile
« Reply #3 on: July 31, 2010, 01:24:22 pm »

ma nek drze vlast, nek se sami pobiju oko nje....to uopste nije rupa u mojoj ideji...ko god da dodje govno je....svrha bojkota i takvog stava je da im se umanji legitimitet i da se ljudi medjusobno ne dele, ne prepiru, ne svadjaju zbog njihovih fotelja...a oni nek vladaju kako hoce, neko mora...mogu i zrebom odlucivati sto se mene tice

UKLJUCI MOZAK!!!
  • Redd
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Bolje da nosim kratku kosu
  •  
  • View Profile WWW
« Reply #4 on: July 31, 2010, 02:18:37 pm »

A onda pre par dana onaj Japanac u Hagu rece da to bas i nije tako i da u toj rezoluciji ne pise nista sto sprecava nezavisnost Kosova.

Poenta je da smo mi idioti. Nasa strana je sastavila kretensko pitanje sudu. Naime pitali su da li je deklaracija o nezavisnosti kosovskih Albanaca protivna medj. pravu i rezoluciji 1244. Sud je odgovorio striktno na postavljeno pitanje i rekao nam da deklaracija nije protivna medj. pravu, jer deklaraciju moze doneti nas 10 da se skupimo na livadi i proglasimo nesto. Upravo zbog ovako lose postavljenog pitanja neki od nasih vrhunskih strucnjaka za medjunarodno pravo su odbili da ucestvuju u celom procesu (npr. Tibor Varadi koji nas je zastupao vec godinama u raznom slucajevima pred MSP ili Vojin Dimitrijevic itd).
Mi nismo pitali da li je dozvoljena secesija po nacelu samoopredeljenja, da li je dozvoljeno priznati drzavu koja se odcepila jednostranom secesijom ili nesto drugo logicno. Mi smo postavili idiotsko pitanje u nadi da su sudije u Hagu glupe i da ce dati idiotski i nerazuman odgovor (ono o cemu je kod nas bila medijska kampanja - predvidjalo se da ce sud reci nesto sto odgovara i jednoj i drugoj strani) - pa da onda na osnovu toga pregovaramo i trazimo podelu, tj. da stavimo dalja priznanja na led dok se ne pokrenu nekakvi novi pregovori. Ta strategija naravno veze sa realnoscu nema...
  • Apatiners
  • Global Moderator
  • Hero Member
  •  
  • View Profile
« Reply #5 on: July 31, 2010, 02:37:52 pm »

Da, pitanje je bilo izuzetno glupo, to sto nesto nije nelegalno ne znaci i da ima posledicnu vrednost....Pitanje je trebalo da se odnosi na legalnost posledica koje su proistekle iz otcepljenja( npr da li je nelegalno samopreuzimanje ingerencija drzave Srbije na njenoj teritoriji ili nesto slicno, nije mi bas struka pa se ne razumem, ali kontam poentu) a samo proglasenje kao proglasenje ima istu tezinu kao i kad se u popisu stanovnistva ljudi izjasne kao pingvini ili indijanci...

UKLJUCI MOZAK!!!
« Reply #6 on: August 01, 2010, 04:26:04 pm »

Zašto se MSP postavio Pilatovski i oprao ruke od pitanja i prebacio lopticu u UN gde ćemo opet biti čini mi se preglasani, ali tamo ima jedna lepa stvar a zove se VETO .Još će se koplja lomiti,ovo je na žalost tek početak a pitanje ko pitanje nisu oni glupi da nisu shvatili šta ih pitamo nego sila Boga ne moli....
  • Redd
  • Global Moderator
  • Hero Member
  •  
  • View Profile WWW
« Reply #7 on: August 01, 2010, 07:32:20 pm »

Realno nisu oni glupi ali mi smo se takvim pokazali. Pitanje smo mogli postaviti jasno i glasno, a mi smo postavili ono s kojim bismo mogli da trgujemo. Doduse sve vise mi se cini da je pitanje postavljeno da bi s njim moglo da se trguje na domacoj politickoj sceni, tj. pred domacim glasacima - naime sa ovim pitanjem (da li je deklaracija legalna) nema poraza, win-win situacija:
1. sud kaze deklaracija je legalna - mi kazemo pa da deklaracija mozda jeste ali nezavisnost nije
2. sud kaze deklaracija nije legalna - mi pobedili, Kosovo je Srbija
3. sud kaze nit' smrdi nit' mirise - mi (relativno) pobedili, osnov za nove pregovore, kurac-palac.

Na stranu to sto je to samo savetodavno misljenje i sto je to realno u svetu globalne politike jedan obican kurton. Pa ne postoje ni solidni instrumenti za sprovodjenje obavezujucih presuda MSP, a ne savetodavnih misljenja...

« Reply #8 on: August 04, 2010, 10:52:53 am »

Ok al posle jučerašnje sednice UN-a čini mi se da smo malo poboljšali poziciju.Mi se slažemo da rezolucija 1244 treba da ostane na snazi s čime se slaže i MSP,a zna se šta ona "naredjuje",zbog toga Šiptari i traže novu rezoluciju SB jer bez nje je sve nelegalno, e ali kažem vam ja ima zemalja koje imaju principijelan stav po ovom pitanju a imaju i moć VETA ....Ćeraćemo se još 

U prilog priči članak o Azerbejdžanu,  Jermeniji i Nagorno Karabahu, i kako se  okreće ćurak posle izvesnog vremena...nisu pozicije uvek iste, pročitajte.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70.html:292084-Azerbejdzan-najavljuje-rat
  • Redd
  • Global Moderator
  • Hero Member
  •  
  • View Profile WWW
« Reply #9 on: August 08, 2010, 03:08:28 pm »

Problem sa UN-om je sto nasi uslovno receno saveznici (dakle Rusija i Kina u ovom slucaju) nemaju neku moc sprovodjenja odluka, vec samo moc vetiranja istih. Dok SAD sa druge strane ima moc sprovodjenja i delanja na terenu, ako ne kroz UN, a onda kroz druge medjunarodne forume koji su po svojoj realnoj moci odavno presisali UN (npr. NATO).

Sto se tice Nagorno-Karabaha tu je situacija nesto drugacija, ovo podrucje je relativno blizu ruskoj granici, pa postoji nekoliko faktora koji otezavaju Azere da uzmu kontrolu nad ovom pokrajinom. Pre svega radi se o ruskom interesu - kad bi se Azerbejdzan stabilizovao, mogao bi lako da trazi ulazak u NATO, a Rusima definitivno ne treba jos jedna clanica alijanse na njihovim granicama. Oni ce tu odrzavati nestabilnu situaciju bas radi svoje bezbednosti (ocigledan primer je Gruzija, tu se desava isto sa Abhazijom i Osetijom). Druga stvar je sto preko Azerbejdzana idu naftni i gasni vodovi iz Kaspijskog basena koje kontrolisu zapadne kompanije i koji su direktna konkurencija ruskim vodovima (koji idu ka Evropi preko Ukrajine i Belorusije), pa kad god Rusima ta konkurencija pripreti oni zapale nestabilnost na Kavkazu, ugroze transport nafte ka Turskoj i dalje kroz Mediteran i odbrane svoj priliv novca, da se tako izrazim. To je naravno sve moguce zato sto se radi o ruskoj sferi interesa u kojoj oni imaju iskljucivu moc da kreiraju dogadjaje bez stranog mesanja (setimo se opet intervencije u Gruziji 2008. godine)... Medjutim problem sa nama je u ovom slucaju jeste taj sto je ta sfera u kojoj Rusi mogu da reaguju prilicno mala i proteze se uglavnom na bivse sovjetske republike (cak ne sve, recimo pribalticke drzave su u NATO i EU, te samim tim izvan te zone); pa realna ruska moc i uticaj slabi kako se udaljavamo od njihove granice. Naravno drugi problem sa nama u svemu ovome je sto smo se mi zaglibili do guse u demagogiju i nemamo ni sami pojma koji su ciljevi nase spoljne (a bogami ni unutrasnje) politike, niti znamo koji nam je interes, ko nam je saveznik itd., vec i dalje furamo onu mantru iz doba SFRJ da smo mi dobri sa celim svetom, i sa istokom, i sa zapadom, i sa regionom, i sa nesvrstanima - iako realno kao drzava nemamo ni znacaja ni kapaciteta za tako nesto. To je opet druga prica...

I opet moram da primetim, nema nista od toga veze sa legalnoscu, pravdom, pravicnoscu, legitimitetom. Rusi recimo podrzavaju princip suvereniteta kad se radi o Kosovu, a protiv tog principa su kad se radi o Kavkazu (Osetija, Abhazija, Nagorno-Karabah)... sve je to cisti interes i partija saha izmedju velikih sila, a male drzave - ko zna da se prilagodi i uglavi tu svoj interes, odlicno; ko ne zna, proci ce kao mi...
« Last Edit: August 08, 2010, 03:11:03 pm by Redd »

• omiljeni
  • Hero Member
  • DR
  •  
  • View Profile
« Reply #10 on: August 13, 2010, 01:36:49 pm »

Mi nismo pitali da li je dozvoljena secesija po nacelu samoopredeljenja, da li je dozvoljeno priznati drzavu koja se odcepila jednostranom secesijom ili nesto drugo logicno.

Sta mislis kakav bi odgovor dao sud na tako neko pitanje?

• Redd
  • Global Moderator
  • Hero Member
  •  
  • View Profile WWW
« Reply #11 on: August 13, 2010, 05:21:19 pm »

No idea, verovatno neko neodredjeno. Da smo pitali da li je dozvoljena secesija po nacelu samoopredeljenja, sud bi verovatno rekao da po clanovima I, III i IV Helskinske povelje to nije dozvoljeno i da je suverenitet neprikosnoven, a opet po clanu VIII samoopredeljenje naroda je dozvoljeno. Dakle nit' smrdi nit' mirise. Da smo pitali da li je dozvoljeno priznati drzavu otcepljenu jednostrano verovatno bi rekli da nije pravno, ali da je to stvar svake pojedinacne zemlje da li ce priznati ili ne, dakle opet nit' smrdi nit' mirise. Ali to nije moja poenta uopste, poenta je da sama cinjenica da smo mi postavili kukavicko i politikantsko pitanje dovoljno govori o nama i o tome koliko smo se zdali da odbranimo to Kosovo. Razvlacenje i diletantizam, pa dovoljan pokazatelj je nepostojanje nikakve strategije u slucaju bilo kog odgovora, to se vidi i kod ove rezolucije, podneli smo je UN-u iako sami znamo da nema sanse da to bude usvojeno i da cemo samo pogorsati svoju poziciju. Mi smo se nadali da ce u slucaju neodredjenog odgovora suda doci do pat pozicije i da ce Albanci pohrliti na pregovore, a da ce u slucaju pozitivnog odgovora suda 60 i kusur zemalja povuci priznanje, a Albanci pohrliti nazad da se vrate pod okrilje Srbije. Ne funkcionise to tako, to su analize i strategije na nivou kafanskog nacionalizma...
  • omiljeni
  • Hero Member
  • DR
  •  
  • View Profile
« Reply #12 on: August 13, 2010, 06:07:12 pm »

No idea, verovatno neko neodredjeno.

Pa zato su i postavili pitanje kakvo su postavili.
Da su pitali ova druga pitanja dobio bi taj neodredjen odgovor uz veliku sansu da bi u dodatku pisalo da je bilo pokusaja etnickog ciscenja i statijaznam, pa da je otcepljenje ok resenje sto se tice medjunarodnog prava.
Verovatno su nasi skontali da im je ta rezolucija 1244 jedina stvar koja im ide na ruku pa su se za nju i uhvatili kada su postavljali pitanje, IMHO.
Ali ispade na kraju da ni 1244 nije to sto su nasi mislili da jeste...

to su analize i strategije na nivou kafanskog nacionalizma...

A kakvu bi ti strategiju napravio, a da se ona izdigne bar koliko-toliko iznad kafanskog nacionalizma?

• Redd
  • Global Moderator
  • Hero Member
  •  
  • View Profile WWW
« Reply #13 on: August 14, 2010, 08:16:47 pm »

Pa pazi plasticno govoreci mi smo se nadali neresenom rezultatu, tj. iksu, a pukli smo. Kakvo god pitanje da smo postavili nema sanse da bi dobili odgovor koji bi bio stoprocentno u nasu korist, to je jednostavno i takav sud i takva materija, a i kosovski problem je realno takav, region je u ocima sveta i dalje na krhkim nogama i sumnjam da bi iko rizikovao da se potpuno stavi na neku stranu, a pogotovo ne na nasu, posebno ako uzmemo u obzir da smo mi pacifikovani, a Albanci dosta ratoborniji i da bi svakako burnije reagovali da je presuda bila u nasu korist. Najvise sto bi mi mogli da izvucemo je, opet plasticno govoreci, 60-40 u nasu korist, a uveren sam da bismo to dobili sa pitanjima koja sam naveo. Ovakva presuda kakva je doneta, po mom misljenju, je 20-80, tj. debelo u korist albanske strane. Na to su i upozoravali neki od nasih istaknutih pravnika i pre podnosenja zahteva za misljenjem, pisao sam o tome u nekom od ranijih postova. Kakva god da je presuda, cinjenica je da mi nemamo realnu izlaznu strategiju u bilo kom slucaju... kakvu bih ja strategiju napravio, o tome cemo mozda kad me neko angazuje da istu napravim. Wink Ali u svakom slucaju bi trebala da bude okrenuta resavanju problema, sto je vise moguce u nasu korist; a ne mazanju ociju i trazenju alibija pred sopstvenim gradjanima/biracima za promasaje na mnogim poljima, pa ukljucujuci i tom kosovskom... To je neki starting point za razmisljanje. Smiley

Edit. Nasi su se pravilno uhvatili za rezoluciju 1244, tu se slazem, ali je greska bila u tome sto smo se uhvatili za deklaraciju nezavisnosti Kosova kao takvu, a ne za neki drugi pojam kao sto je pravo na samoopredeljenje ili jednostrana secesija. Kao sto vec rekoh, sud je jednostavno presudio da deklaraciju moze doneti ko god hoce i da sama deklaracija po sebi ne znaci nista, tj. mi smo sa takvim pitanjem ispusili.
« Last Edit: August 14, 2010, 08:35:20 pm by Redd »

• omiljeni
  • Hero Member
  • DR
  •  
  • View Profile
« Reply #14 on: August 14, 2010, 10:41:54 pm »

kakvu bih ja strategiju napravio, o tome cemo mozda kad me neko angazuje da istu napravim. Wink

Niko te nije angazovao ni da smisljas pitanje za medjunarodni sud, pa ipak to radis.

Pages: [1] 2
You are here: ApatinOstaloPolitikaTopic: Izgubljeni Kosmet :(
Jump to:  

Pomoć za malenu Minu koja boluje od cerebralne paralize | Zanimljive i komične vesti na Facebook-u | Izaberi doček po svojoj meri